Jaap Mooy (1915-1987) koos de taal van de kunst om ‘de waanzinnige boosaardige chaos van de maatschappij’ te verbeelden. Hij uit zijn ongenoegen rauw en direct -maar niet zonder humor- in talloze collages, tekeningen en (schroot)sculpturen. Als een zeeman bepaalt hij zijn eigen koers in leven en werk. Gastcurator Cees de Boer nam Mooys engagement als leidraad voor een tentoonstelling in Museum Kranenburgh. In zijn lezing neemt Cees de Boer het publiek mee in zijn fascinatie voor deze einzelgänger die ook lange tijd in Bergen werkte. 

Hans den Hartog Jager | Jacques Defauwes

Kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker Hans den Hartog Jager interviewt verzamelaar Jacques Defauwes. Jacques en Miny Defauwes verzamelen al bijna een halve eeuw kunst. Op dit moment is een deel van hun verzameling te zien in het Bonnefanten Museum, Het werk
van Jaap Mooy neemt een belangrijke plaats in in hun collectie. Bij leven was de kunstenaar al een goede vriend die het echtpaar kritisch leerde kijken naar kunst.
 

Documentaire Jaap Mooy

Deze avond wordt ook de korte documentaire Jaap Mooy getoond. Deze werd in opdracht van Jacques en Miny Defauwes gemaakt door regisseur Guy Molin.

Kaarten

€10,- | €7,50 voor Museumkaarthouders
Reserveren via: podium@kranenburgh.nl ovv naam en aantal kaarten