• Lezing
Kom kunst kijken tijdens de lunch! Elke eerste woensdag van de maand een persoonlijke verhaal in Museum Kranenburgh door een van de medewerkers. Loop mee over de tentoonstellingen en luister naar de verhalen, soms over één enkel kunstwerk.

Elke eerste woensdag van de maand | 12.30 - 13.00 uur | gratis excl. museumentree

5 april | René Hoornstra, hoofd facilitair
3 mei | Marianne van Gils, conservator moderne kunst
7 juni | vervalt vanwege tentoonstellingswissel
5 juli | Lisanna Vlaar, medewerker educatie
2 augustus | Mariette Dölle, directeur
6 september | Angelika Bisseling, hoofd communicatie
4 oktober | vervalt vanwege tentoonstellingswissel
1 november | Hetty Leijdekkers, secretariaat
6 december | Geert-Jan Davelaar, hoofd educatie en publiek
3 januari 2018 | Mariette Dölle, directeur

Loopje met... schrijvers uit het Adriaan Roland Holsthuis
Op een aantal woensdagen in 2017 geven onze tijdelijke buren, schrijvers die verblijven in het Adriaan Roland Holsthuis, ook een loopje. Onder andere Peter Swanborn (22 februari), Pieter Hoexum (april), Erik Rozing (juli), Anton Dautzenberg (oktober) en Florette Dijkstra (december) vertellen over hun werk en tijdelijke verblijf in Bergen. Start: 12.30 u vanaf de balie. Overige data volgen.

Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het A. Roland Holst Fonds

Fotobijschrift:
Foto Peter H. Toxopeus