RuimteTAQA zaal
  • Multimedia
  • Film
  • Overig
Jonge gastkunstenaars laten je in museum Kranenburgh op verrassende manieren naar de wereld kijken! Film en performance staan op het menu van deze tweede Verwonderlijke Zondag, georganiseerd door KunstenaarsCentrumBergen als onderdeel van zijn jubileummanifestatie Kunst = een veelkoppige draak in Kranenburgh. Deelnemende kunstenaars zijn: Jaime Ibanez, Jornt Duyx en Jan Bart Noordhuis, Michiel Westbeek, Manuel Hernandez en Anna Hoetjes. Aanvang 13.00 uur, entree is gratis (excl. museumentree).

Jaime Ibanez, Jornt Duyx & Jan Bart Noordhuis: ISASHWATTITY
Theatermaker/kunstenaar Jaime Ibanez verkent in samenwerking met multi-instrumentalist Jornt Duyx en acteur Jan Bart Noordhuis de verschillende gedaanten waarin liefdesverdriet zich manifesteert. Wie liefheeft of liefhad is kwetsbaar. Dit maakt Ibanez voelbaar door het gebruik van breekbare objecten en installaties. Met zijn eigen, kenmerkende beeldtaal creëert hij theatrale schetsen op het podium.
Met dank aan Kunstraad Groningen

Michiel Westbeek: Het Continent
Kunstenaar Michiel Westbeek geeft een performance in de vorm van een voordracht van zijn teksten voor Het Continent, een oratorium over Europa. De gedichten die hij tot nu toe voor Het Continent geschreven heeft, worden afgewisseld met schetsen voor nieuwe gedichten. Samen met het publiek wil hij verkennen wat het is om Europa thuis te noemen.

Manuel Hernandez: Kintsugi People
Manuel Hernandez maakt video’s en soundscapes. In Los Angeles werkte hij als ontwerper en 3d-animator voor architectenbureaus en bedrijven als Apple en Audi. Daarnaast werkte hij als DJ in Los Angeles, tegenwoordig in Groningen. Naast de video die hij toont, laat hij live elektronische muziek horen.

Anna Hoetjes: INTERFACE
Van kunstenaar Anna Hoetjes is een korte, surrealistische science-fictie film over de effecten van schermen, camera’s en surveillance op ons lichaam en onze identiteit. Deze 6 minuten durende film laat een uitvergroting zien van het effect dat technologie heeft op zien en gezien worden.

12.30 - 13.00 uur  Inloop
13.00 - 14.00 uur Jaime Ibanez | Manuel Fernandez | Anna Hoetjes
14.00 - 14.30 uur Pauze
14.30 - 16.00 uur Michiel Westbeek | Jaime Ibanez | Manuel Fernandez | Anna Hoetjes

Meer verwonderlijke zondagen

Zondag 14 mei 2017: Theater!

Zondag 23 april 2017 | Verwonderlijke Zondag met film en performance | 13.00 – 16.00 uur | gratis

Beeld banner: Manuel Fernandez

23 april 2017 _ 23 april 2017