• Fotografie
De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars. In de tentoonstelling De Boswachter gaan hedendaagse en historische fotografie een dialoog met elkaar aan rondom dit onderwerp. Het fotografenduo Blommers & Schumm portretteerde negentien boswachters in de natuurgebieden van Bergen, Egmond en Schoorl, geïnspireerd door de vroeg 20e-eeuwse natuurfotografie van Adolphe Burdet.

Blommers & Schumm
Het hedendaagse fotografenduo Blommers & Schumm (1969) staat bekend om hun eigenzinnige mode- en portretfotografie. Ze werken vaak met niet-professionele modellen en kiezen voor onverwachte, wonderlijke poses. Deze zomer ging het duo op zoek naar boswachters in het duin en het bos. Ze portretteren de mannen en vrouwen liggend in het landschap, hún landschap, dat hen lijkt te verzwelgen.

Inspiratie
De serie is geïnspireerd op de werkwijze van natuurfotograaf Adolphe Burdet (1860-1940). Na zijn kennismaking met natuureducator Jac. P. Thijsse ontwikkelde Burdet zich tot een ware pionier in de vogelfotografie. Veel van zijn foto’s maken deel uit van de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Een selectie is te zien in de tentoonstelling in Kranenburgh.

Samenwerking met Nederlands Fotomuseum
Kranenburgh presenteert de tentoonstelling in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum in het kader van De Mix, fotografie in dialoog. Zie www.demixfotoprojecten.nl.

Activiteiten
15 okt 2017, 12 nov 2017 | Banjeren door het Beeldenbos. Meer info volgt www.kranenburgh.nl

De Mix is een project van het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen dat tot stand is gekomen dankzij de steun van het Mondriaan Fonds.

Beeld banner: Blommers & Schumm, Boswachter, 2017 (uitsnede).

8 oktober 2017 _ 7 januari 2018