RuimteKRANENBURGH
  • Categorie
  • Tentoonstellingen
KunstenaarsCentrumBergen organiseert ook dit jaar de tentoonstelling INTERMEZZO, dat een platform biedt aan aspirant-leden om zich te presenteren. Acht kunstenaars tonen heel uiteenlopend werk, van abstracte installaties tot experimentele sieraden.

In minimalistische installaties combineert Pleunie Franke diverse materialen. Zij maakt in haar constructies vaak gebruik van teksten, net als Femke Reitsma, die tekst toevoegt aan haar tekeningen en foto’s als extra expressiemiddel. Het getoonde werk van Reitsma is een weerslag van haar ervaringen als model en de modeshows die zij liep. Emilio Veendorp en Auke Kraak werken samen vanuit een minimalistische traditie op doeken van groot formaat. Ze zien verf als materiaal en spreken dan ook liever over objecten dan over schilderijen.
Victor Breton van Groll omschrijft zichzelf als abstract schilder, terwijl hij juist veel met gevonden voorwerpen werkt. Vaak voegt hij iets persoonlijks toe aan de objecten die hij vindt, en geeft ze vervolgens weer terug aan de wereld. Fotograaf Frédérique van Rijn en beeldend kunstenaar Meinbert Gozewijn van Soest tonen tijdens deze INTERMEZZO zowel individueel als gezamenlijk werk. Enkele foto’s van Van Rijn werden door tekenaar en graficus Van Soest bewerkt. De sieraden van Josie van Weringh zijn geïnspireerd op de inktvlekkentest van Hermann Rorschach.

De tentoonstelling INTERMEZZO wordt op zondag 27 augustus geopend door performancekunstenaar Allard Medema in de oudbouw van Kranenburgh.


Beeld banner: Femke Reitsma, Backstage Seoul Fashion Week (serie), 2017

27 augustus 2017 _ 29 oktober 2017