Studio C

Studio C is Kranenburghs creatief atelier. De knalrode ruimte midden in het museum is er voor iedereen. Kom langs, laat je inspireren door de tentoonstelling en ga aan de slag! Op grote tekenvellen maak je je eigen kunstwerk voor aan de wand. Kunstkijkkaarten dagen je uit op een nieuwe en actieve manier naar de kunstwerken te kijken. Iedere zondag worden er thematische workshops gegeven. Bekijk hier het overzicht van onze wekelijkse workshops. Tijdens openingstijden is Studio C vrij toegankelijk voor creatievelingen. 

Scholen

Voor leerlingen van basis- en middelbare scholen is er genoeg te ontdekken in Kranenburgh!  Er is een breed educatieaanbod geïnspireerd op de actuele tentoonstellingen. Leerlingen verwerken hun bezoek in eigen werk of een presentatie. Het aanbod sluit aan op de kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie / Kunst en Cultuur. Bekijk hier het aanbod voor basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Let op! Vanwege de op- en afbouw van onze tentoonstellingen, is er geen schoolbezoek mogelijk in week 6, 7, 21 en 22

Cultuurcoaches

De Kranenburgh Cultuurcoaches werken wekelijks op de basisscholen in de gemeente Bergen. Een cultuurcoach is een kunstenaar of kunstdocent die onder schooltijd in de klas werkt vanuit zijn/haar eigen discipline: animatie, beeldende kunst, dans, theater en muziek. De cultuurcoaches worden financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Bergen. Bekijk voor het volledige programma de aanbodgids 2017-2018. Aanmelden voor een van de cursussen kan door een bericht te sturen naar cultuurcoaches@kranenburgh.nl. Vermeld daarin de volledige naam, gebeoortedatum en school van het kind en de betreffende cursus.